Przejdź do SKLEPU

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dane osobowe przekazywane nam przez Ciebie przy okazji rejestracji oraz korzystania ze sklepu BRISTA.PL są przetwarzane przez Brista Sp. z o.o., wpisaną do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000517166, NIP: 894-305-59-58, REGON: 022468186, z siedzibą przy ul. Aleksandra Ostrowskiego 30 we Wrocławiu, będącą administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Podane przez Ciebie dane osobowe takie jak imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu przetwarzane są w celach:
1. utworzenia konta klienta,
2. realizacji składanych zamówień,
3. rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru),
4. wysyłania informacji mailowych o nowościach i ofertach specjalnych sklepu BRISTA.PL, o ile wyrazisz na to zgodę.

Każdy klient ma prawo dostępu do swoich danych, w szczególności do ich poprawiania i usuwania. Na stronie www.brista.pl po zarejestrowaniu i zalogowaniu się, każdy klient ma wgląd do podanych przez siebie danych oraz może je zmieniać.
Każdy klient może zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia całego konta Klienta poprzez wysłanie stosownej prośby na adres e-mail: sklep@brista.pl z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego w sklepie BRISTA.PL.

POLITYKA COOKIES

Pliki cookies (z ang. „ciasteczka”) są to dane informatyczne (w szczególności niewielkie pliki tekstowe) przechowywane w urządzeniu użytkownika serwisu, zawierające informacje przeznaczone do prawidłowego korzystania ze sklepu internetowego BRISTA.pl. Pliki te są pożyteczne, gdyż pozwalają stronie internetowej rozpoznać preferencje użytkownika. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Sklep internetowy BRISTA.pl podczas przeglądania strony i składania zamówień przez użytkownika wykorzystuje pliki cookies. Zastosowanie cookies ma na celu ułatwianie przeglądania strony, ułatwienie składania zamówień oraz dostosowanie proponowanych treści zgodnie z preferencjami użytkowników. Pozwala nam też obserwować sposoby użytkowania naszej witryny, dzięki czemu możemy zapewnić większą wygodę i większe bezpieczeństwo dokonywania zakupów.

Poruszając się po stronie naszego sklepu internetowego wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików cookies. Korzystając z plików cookies nie przechowujemy Twoich danych osobowych, ani innych poufnych informacji.

Istnieje możliwość korzystania z naszej strony internetowej bez wykorzystywania cookies, niemniej może to spowodować niepoprawne działanie niektórych funkcji lub usług witryny. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie internetowej. Brak wyrażenia akceptacji plików cookies nie oznacza braku możliwości korzystania z sklepu internetowego BRISTA.pl.

Użytkownik może każdym momencie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do urządzenia użytkownika. Zmian tych można dokonać za pomocą odpowiednich ustawień przeglądarki internetowej w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu cookies na urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Sklep BRISTA.pl wykorzystuje dwa typy plików cookies:

  1. sesyjne (przechowywane na urządzeniu użytkownika do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki, po czym zapisane informacje są trwale usuwane z pamięci urządzenia);
  2. trwałe (przechowywane na urządzeniu użytkownika do momentu polecenia ich skasowania; zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia z pamięci urządzenia).

Mechanizm zarówno cookies sesyjnych, jak i cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia użytkownika.